balansertliv.blogg.no

Kategori: Trening

Avhengighet

24.06.2014 - Trening - 2 kommentarer

God dagen! Den siste tiden har jeg lagt merke til at pulsklokken min har begynt å ruste litt, noe den selvfølgelig IKKE skal gjøre. Så da kunne jeg ikke gjøre annet enn å sende en mail til Polar og høre med de hva jeg skal gjøre. Den er tross alt ikke rukket å bli et år enda... 
Da fikk jeg svar tilbake fra Polar at de ønsket jeg skulle sende den inn for reparasjon - da jeg fikk denne mailen, gikk det opp for meg akkurat hvor avhengig jeg har blitt av å bruke pulsklokke hver gang jeg trener. Bare tanken på å gå en lengre periode uten pulsklokke til disposisjon, det til tross for at jeg skal på ferie, liker jeg virkelig ikke!
Jeg elsker virkelig at pulsklokken er en del av treningsøkten, den er tross alt et veldig godt mål for hvor hardt du presser deg i løpet av en økt, og i tillegg får en oversik over hvor lenge jeg har brukt i ulike pulssoner, kalorier forbrent, gjennomsnittlig- og makspuls i tillegg til mye annen informasjon i tillegg.

Men, jeg tenker det også kan være greit å ikke ha mulighet til å ta den med på ferie. Kanskje klarer jeg å slappe av litt ekstra da?


Dette er pulsklokken jeg bruker til hver trening - Polar RC3 med innebygd GPS (innlegget er ikke sponset).

Bruker du pulsklokke? Hvilken type? Og, er du blitt avhenig av din?

#trening #pulsklokke #avhengighet #hjelp #polar #kosthold #ferie #avslapping #sommer #sol #sommerferie #RC3 #GPS  

Helt feil!

23.06.2014 - Trening - 2 kommentarer

I løpet av eksamensperioden ble det lite med trening og spising av mye dårlig mat, men til tross for dette gikk jeg ikke opp i vekt. Heller holdt vekten seg stabilt. Dette er jeg selvfølgelig veldig glad for, men synes det er veldig merkelig. Etter eksamen ble det heller ikke mye trening (noe ble det jo, men på langt nær så masse som før eksamensperioden). Dette skyldes hovedsaklig at mamma kom på besøk og jeg valgte å tilbringe tid med henne mens hun var på besøk. I tillegg ble jeg igjen i Trondheim kun en uke etter eksamen, så den var proppet full med vakter på jobb for å få litt inntekt til ferien - derav lite med tid til overs for trening. 

Etter jeg kom hjem har jeg ikke hatt tilgang på treningssenter, så styrketreningen har uteblitt uavhengig av eget ønske for treningen. Jeg har derfor gått på noen fjellturer og tatt meg en joggetur eller to innimellom alt drittværet som har vært her på sunnmøre siden jeg kom hjem. Men til tross for at jeg spiser godterisnacks nesten hver dag, viser vekten negative tall. Jeg går med andre ord ned i vekt, det til tross for alt det usunne jeg propper i meg. Psykisk er jo ikke dette bra i det hele tatt! Jeg får jo da assosiasjonen - godteri pluss lite trening = ned i vekt. 

Men, en tanke har slått meg. Jeg drev jo en del med stykretrening oppe i Trondheim, og som mange vet veier muskler mer enn fett. Jeg tror derfor at jeg mister muskelmasse, men at jeg legger på meg fett av maten som jeg spiser, men fordi fett veier mindre enn muskler, så viser vekten at jeg går ned i vekt.

Jeg slet litt oppe i Trondheim også, da med tallene på vekten. Til tross for at jeg gikk fra null treninger i uken til 3-4 økter, sto vekten bom stille. MEN, jeg så på kroppen at jeg begynte å få mer definerte muskler - og tror derfor at jeg gikk en del ned i fett, men la på meg muskler (som jo veier mer enn fett) og dermed sto vekten helt stille. Men dette er tungt å takle psykisk. For meg har trening alltid samsvart med det å gå ned i vekt (var veldig overvektig som liten, og da jeg begynte å spille volleyball raste vekten av med en gang).  

Jeg vet jo at tallene på vekten ikke er gode mål for trening og prestasjon, men det ligger psykisk og tankegangen er vanskelig å vende. Og en tror at en liten tur på vekten ikke skal ha så mye å si, men tallene har uendelig stor påvirkning på psyken og humøret. Jeg får bare lære meg å se på kroppen og muskeldefinisjonen hvordan fremgangen min er, og heller kaste baderomsvekten... 

 

Er det flere som opplever det samme? Har du noen tips til øvelser (egenvekt) jeg kan gjøre for å opprettholde muskelmasse mens jeg er på ferie? 

#trening #nedivekt #muskler #fett #motivasjon #manglendemotivasjon #litetrening #sommerferie #øvelse #egenvekttrening #muskelvekst #vekkmedvektapåbadet #tips #triks #hjelp #ferie #varmerestrøk #spania #sol #varme #usunt #usunnmat #fetmat 

Når rastløsheten tar over

21.06.2014 - Trening - 4 kommentarer

Etter søndagens kveldstur har jeg ikke hatt anledning til å trene fordi været har vært helt elendig. Det bare regner og pøser ned hele tiden, i tillegg til at det blåser. Da blir det fort surt og ikke særlig fristende å ta seg en tur ut og få gjort unna en treningsøkt. I går derimot, ble jeg så rastløs at jeg bare måtte ut! Og jeg fikk endelig testet ut den nye løpejakka mi som jeg fikk i burdagspresang fra samboeren min. Den har en super knalloransje farge, og jeg var nesten sikker på at dette ble alt for knasj farge for meg. Men, jeg bare digger slike farger på treningstøyet hos andre, så tenkte at nå måtte jeg bare hoppe i det jeg også - komme meg over frykten for oppmerksomhet mens jeg er på trening. 
Jeg digger faktisk fargen, men merket at jeg var litt selvbevisst mens jeg var ute på joggeturen min. Følte at alle bilene som kom innenfor en viss avstand bremset ned i frykt for at det var politiet som var ute på veiene. Men, det var nok ikke så gale. Bare min fantasi som løpte litt løpsk (sammen med meg :P).

Jeg kom meg iallefall ut. Det til tross for at det regnet og blåste ganske kraftig, og det faktum at løpejakka ikke var vanntett. Men det fikk så være, jeg var tenkt å forbrenne litt av den rastløse energien min!

Det ble en kort, men svært intensiv økt. Har alt for rask treningsmusikk som gjør at jeg løper alt for fort og blir dødssliten ganske raskt. Derfor ender det alltid opp med å bli intervalløkter (om jeg kan kalle det det) når jeg trener på egenhånd utendørs. For det er ikke et alternativ å løpe uten musikk. Da blir jeg så opptatt av å høre på pusten min og hvor sliten jeg blir fremfor å nyte løpeturen og musikken på øret. 


Dette bildet tok jeg fra instagrammen min (@perkve, skulle du være interessert å følge meg). 

Trosser du regn, vind og uvær for å komme deg ut og løpe av deg noen kalorier fra tid til annen? 

 #trening #cardio #kondis #døden #intervaller #HIT #HIIT #sliten #adidas #treningstøy #treningsklær #oransje #knallfarge #asics #uvær #blåser #regn #utpåtur #aldrisur #balansertliv 

Bloggere jeg følger daglig - topp 3

19.06.2014 - Trening - 8 kommentarer

Selv om jeg er ny som blogger, har jeg fult en del blogger en god stund nå, og da spesielt blogger knyttet til trening og kosthold. Noen av bloggene er fitnessblogger, mens andre er mer rettet mot det å være litt over gjennomsnittet glad i å trene og jakten på endorfinrusen. 

Grunnen til at jeg leser disse bloggene er at jeg synes disse har mye motivasjon å komme med, gode tips når det kommer til både mat og trening og ikke minst har de et svært positivt syn på verden og sprer masse motivasjon til de som måtte komme innen rekkevidde. 

(Bare klikk på bloggnavnet eller bildet, så kommer du direkte til deres blogg)

 Kriweb 

Kristine Weber legger ofte ut inspirasjon og tips til sunne og gode middager, lunsjer og desserter som du kan lage. Jeg har prøvd mange av oppskriftene hennes, og blir like fornøyd hver gang. Hun har også laget to oppskriftbøker basert på proteinfull mat. Hun har også en søt liten katt som hun legger med noen bilder av innimellom.

LindaStuhaug

Linda Stuhaug legger ut de mest fantastiske oppskrifter - og mange av de går i sunnere alternativer til dessertet og søtsaker. Hvem kan vel ikke like sunnere alternativer som en kan nyte med god samvittighet, det enten det er hverdag eller helg. Hun legger også ut en del middagsoppskrifter. Ikke vær redd for noen av kombinasjonene, bare prøv en oppskrift du er skeptisk til, og la deg overraske over hvor godt det smaker! 

Fitnessnora

Nora Sivertsen Mathisen legger ut både tips når det kommer til et sunnere kosthold og alternative øvelser til treningen. Hun legger ut mye inspirasjon, og hun har nylig fått seg en hjerteknuser av en hund, Guapo, og selv blitt en utdannet personlig trener. I tillegg holder hun av og til treningskonkurranser hvor du kan bli med og utfordre deg selv en uke sammen med Nora og mange av de som følger henne. Pågangsmotet og positiviteten til denne jenta er bare helt fantastisk, og bloggen hennes er det så absolutt verdt å ta seg en titt innom. 

 

Dette er da mine topp 3 blogger av de jeg følger daglig. Og om du ikke kjenner til disse fantastiske jentene, anbefaler jeg deg på det sterkeste å ta en titt innom - de har så mye å tilby. Jeg følger mange slike typer blogger, og kan til og med lage en topp 10 liste, skulle det være ønsker om flere inspirerende blogger som dette. 

 

Leser du noen av disse bloggene? Har du laget noe av maten de har lagt ut oppskrifter på kanskje? 

#trening #motivasjon #oppskrifter #sunnmat #sunneremat #sunnerealternativ #balansertliv #fitnessnora #kriweb #lindastuhaug #fitness #mat #inspirasjon #laktosefri #sukkerfri #glutenfri #paleo #styrketrening #inspo #hverdagsinspo #fitsporation

Stive og støle muskler

06.06.2014 - Trening - 4 kommentarer

God dag godtfolk! 
Etter den første styrkeøkten siden eksamensperioden begynte (nesten 3 uker!) , kjenner jeg det godt i kroppen i dag. Og deilig er det! Da vet man at man har hatt en god treningsøkt og utfordret musklene.  
Ikke minst var det en god start på bursdagen min, som ble avsluttet med grilling og kos med venner - det til tross for at det etter kort tid begynte å tordne og regne. Men temperaturen tillot fortsatt å gå i både shorts og kjole, så det satte absolutt ingen demper på feiringen.

Hadde egentlig planer om å trene styrke i dag også, men det var kanskje litt optimistisk. Man glømmer fort når man ikke har trent på en stund. Håper derfor på at kroppen har fått restituert seg til lørdag slik at jeg kan ta en styrkeøkt etter jobb og før snarturen til Oslo.Klarte å snike til meg et bilde inne i garderoben. Er ikke så glad i å ta bilder mens jeg trener, føler jeg blir sett rart på og får stygge blikk av alle andre som også er på treningssenteret. 


Måtte dokumentere de skumle skyene som var på vei. Vi hadde akkurat satt oss ned i parken og skulle til å fyre opp engangsgrillene. Er det ikke typisk vel? Vi forflyttet oss bare til nærmeste leilighet med plass til hele gjengen og fortsatte feiringen innendørs ;)

Har du også gått glipp av trening på grunn av eksamensperioden?  

#trening #styrketrening #sommerferie #sommer #sol #regn #torden #fest #party #22år #feiring #venner #grilling #kos #parken 

Motivasjonsvideo

05.06.2014 - Trening - 3 kommentarer
Hei og god dag! 
I det fine været som er ute for tiden er det kanskje noen som sliter med å finne motivajsonen til å komme seg ut av shortsen/kjolen og inn i treningstøyet. Derfor legger jeg ut denne motivasjonsvideoen for å hjelpe litt på med motivasjonen til å komme seg ut og nyte sommerværet i andre klær en shorts og bikini.
Personlig digger jeg denne filmen, og menneskene i videoen er store forbilder og jeg er fast følger av både bloggen til Nora og Linni. 

Med ny og fersk motivasjon i blodet, så er det vel bare å komme seg av gårde! Jeg skal iallefall få unnagjort en aldri så liten styrkeøkt. Begynner å bli lenge siden nå, da jeg kun har tatt med tid til å trene cardio i løpet av eksamensperioden. Det blir nok en tung økt, men så absolutt verdt hver eneste svettedråpe! ;) 

Hva synes du om filmen? Ble du motivert? Følger du bloggen til noen av jentene i filmen? 

#trening #motivasjon #video #youtube #linnisfitness #fitnessnora #glede #sommer #moro #slit #styrketrening 

Sommersalg

04.06.2014 - Trening - 6 kommentarer

Mange nettsteder som selger sportstøy har nå startet sommersalgene sine for fult, og mange av tilbudene er utrolig fristende. Derfor har jeg satt sammen en liten collage av nytt treningstøy som jeg gjerne kunne tenkt meg. Kanskje ser du noe som du liker også? 


Mange ulike farger og typer klær, men hva er vel ikke mer motiverende enn å kjøpe nytt treningstøy? 
Bare dumt det fort blir så dyrt, selv på salg. Blir nok desverre nødt å vente til lønna kommer inn på konto før det blir noe mer på meg - eller kanskje jeg er heldig å få noe fint i bursdagsgave? :)

Har du kjøpt deg nytt treningstøy på salg? Hva har du tilfellet kjøpt deg? 

#salg #trening #treningstøy #motivasjon #bursdag #collage #inspirasjon #farger #sommer #sol #hummer #puma #adidas #reebok
 

Fantastisk start på juni måned

01.06.2014 - Trening - 4 kommentarer

Egentlig var starten på dagen ikke den aller beste. Sov forbi alarmen og leselysten var helt på bunn, så etter mye om og men bestemte jeg meg for å ta en kjapp joggetur i det nydelige været som er kommet til Trondheim. Lite visste jeg at det skulle bety ny rekort på den korte joggeruten min! 
Da jeg startet opp med å jogge litt i forrige høstsemester brukte jeg bortimot 27 minutter på en 3km-rute. I dag brukte jeg derimot 20 minutter på samme ruten - det er ganske stor forbedring synes jeg, og er veldig stolt av å ha kommet så langt.
Jeg har nemlig slitt litt med å se framgang, men i dag ble det ganske klart at framgangen, ja, den eksisterer så absolutt!

Kanskje er den nye imsdalaktiv-trøyen litt delaktig i dagens store opptur? Den dukket nemlig opp i posten forrige uke, men jeg har ikke hatt anledning til å bruke den før nå på grunn av eksamen. Så i dag tok jeg meg velfortjent lesefri fra eksamen og dro på en kort, men intensiv joggetur i Trondheims nydelige vær. 

Har du hatt en fin start på juni? Har du store treningsplaner for denne måneden? 

#trening #rekord #artig #morro #gøy #stolt #kosthold #framgang #motivasjon #overrasket #imsdal #imsdalaktiv #løpeglede #balansertliv #

 

Imsdal Aktiv treningstrøye

29.05.2014 - Trening - 2 kommentarer

Etter laaaang ventetid dukket endelig treningstrøyen fra Imsdal Aktiv opp i posten.

Jeg vet ikke om du fikk med deg treningskonkurransen som Imsdal startet for et par måneder siden? Konkurransen gikk iallefall ut på å teste seg selv hvor mange 60 minutters treningsøkter en klarte å fullføre i løpet av 60 dager (altså 2 måneder). Og for de 1.000 første som registrerte 5 økter på over 60 minutter vanket det en premie - nemlig en treningstrøye. Denne skulle egentlig ha blitt sendt ut før påske, noe som ikke skjedde, men i dag dukket den endelig opp i posten. En kjempefin blå treningstrøye fra Crafts med logoen til Imsdal Aktiv på ryggen. Jeg gleder mej til å få teste den ut! 

Men, det blir nok en liten stund til jeg får kommet meg på trening - først i rekken kommer eksamen, og jeg har fortsatt to stykker igjen. En av de har jeg nå på fredag (!) mens den andre er på tirsdag - så det blir lite med lesefri og muligheter til å gjøre andre ting da jeg virkelig trenger dagene mellom den andre og siste eksamen på å lese.
Men, for en herlig følelse det skal bli å endelig bli ferdig med eksamen og kunne komme meg på trening - og hva er vel ikke bedre som lesemotivasjon enn en splitter ny treningstrøye vel? ;)

Deltok du i ImsdalAktiv-konkurransen? Var du en av de 1.000 som registrerte 5 økter på 60 minutter?

#trening #treningsblogg #imsdal #imsdalaktiv #konkurranse #premie #gøy #motivasjon  

Proteinbarer

24.05.2014 - Trening - 4 kommentarer

Hva gjør man vel ikke for å slippe å lese til eksamen? Joda, jeg bruker iallefall tiden på å bestille proteinbarer fra nett. Det er så mye mer fristende å tenke på trening og mat enn eksamen. Slik har det alltid vært, og vil nok desverre alltid være - men man kan vel gjøre det beste ut av det. 
Jeg kunne jo ha brukt tiden på annet unyttig, så det å bestille proteinbarer er jo ikke så gale, eller hva? Det er jo viktig med motivasjon til å komme seg på trening midt i travleste eksamenslesingen, og hva hjelper vel ikke mer på motivasjonen enn nye og smakfulle proteinbarer?
I denne omgang ble det kun bestilt proteinbarer som jeg aldri har smakt før. Da jeg nylig oppdaget at Gymgrossisten har begynt å selge enkeltpakker av den berømte Questbaren som jeg har hatt lyst å smake i lengre tid, hev jeg meg rundt og bestilte masse barer fra Quest Nutrition i tillegg til et par andre proteinbarer som så spennende ut. 


Questbar Cinnamon Roll og Oh Yeah! Chocolate & Caramel


Vanilla Almond Crunch // Lemon Cream Pie // Banana Nut Muffin // Strawberry Cheesecake // Apple Pie // Cinnamon Roll

Det ble seks nye og usmakte quesbarer i denne omgang. Må innrømme at jeg har svært varierende forventninger til de ulike smakene - men håper på å bli positivt overrasket hos de med de laveste forventningene.Det var ikke helt forventet at Oh Yeah!-baren skulle være så stor! Som du kan se fra bildet over er den en del større enn Power Pack proteinbaren som jeg også kjøpte. 

Har du smakt noen av disse barene før? Hva synes du om dem? 

#proteinbar #questbar #questnutrition #gymgrossisten #nettkjøp #protein #kosttilskudd #trening #kosthold #styrketrening #kondis #PowerPack #sjokolade #karamell

  

hits