balansertliv.blogg.no

Kategori: Kosthold

Amerikanske pannekaker - oppskrift

22.06.2014 - Kosthold - 6 kommentarer

Jeg la ut en liten teaser tidligere i dag på noen amerikanske pannekaker som jeg og min søster laget til lunsj på fredag, og som lovet, legger jeg nå ut oppskriften og et par ekstra bilder som jeg håper fristere dere til å prøve ut oppskriften :) 
Hadde skikkelig carvings på amerikanske pannekaker, og det helt uten grunn. Har faktisk ikke spist pannekaker siden jeg var i USA i 2011! (begynner visst å bli noen år siden det!).

Så, da bestemte vi oss for å lage en god lunsj og kose oss med pannekaker i american style ;)

Oppskriften er uten mange ingredienser, og veldig lett å lage. Eneste ulempen er at du må vente i 15min på at røren skal sette seg, svelle og få riktig konsistens før du kan begynne å steke de i pannen. Det du trenger er:

  • 50g smør
  • 2,5 dl lettmelk
  • 2 egg
  • 3 dl hvetemel (vi brukte 1,5dl hvetemel + 1,5dl sammalt hvete)
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt 
  • 1 ss sukker

Smelt først smøret og hell den i lunken melk (slik at smøret ikke stivner igjen). Visp så i eggene før du blander alt det tørre og har det i væsken og rører godt om til en jevn og glatt røre. Deretter må du la røren få stå i kjøleskap i 15 minutter for å få riktig konsistens før du kan begynne å steke pannekakene. Lag pannekaker i ønsket størrelse, men husk at amerikanske pannekaker gjerne er litt mindre og tykkere i konsistens enn vanlige middagspannekaker. De ser mer ut som sveler/lapper. Når det begynner å komme bobler på toppen av røren du helte i pannen, er det på tide å snu pannekaken. Har du hatt riktig varme på stekeplaten burde du ha en fin og gyllen farge som viser seg når pannekaken snus for å steke på den andre siden. 

Pannekakene smakte egentlig mer som vaffler eller sveler enn som pannekaker, så derfor tok vi frem syltetøy, rømme og brunost som vi hadde på de fremfor blåbærsylte og sukker. 


En nærmere titt på pannekake stabelen.Den lille pannekaken (siste rest av røren som ble stekt) smakte helt fantastisk sammen med litt rømme og bringebærsyltetøy til. 


Hva er vel en pannekake (les: vaffel/svele) uten brunost? Og da skal det være ordentlig brunost også - Gudbrandsdalsosten til TINE. 

Klarte jeg å friste med oppskrift og bilder av pannekaker? Er flere innlegg med oppskrifter som dette interessant? (da tenker jeg både lunjs/frokost/kveldsmåltider og middager. Kanskje til og med desserter innimellom ;)  Disse var iallefall kjempegode, og passer godt som kvelds på en søndag kveld som i dag. Ha en fin kveld videre og nyt resten av det lille som er igjen av helgen! 

#amerikansk #pannekaker #smaker #sveler #vaffel #kosthold #oppskrift #brunost #bringebær #sylte #rømme #bær #frukt #lunsjtips #mattips #inspirasjon #matglede 

Sneak peek

22.06.2014 - Kosthold - 6 kommentarer

På fredag sluttet min lillesøster tidlig på skolen, så da valgte vi å lage oss noe digg til lunsj. Resultatet kan du se på bildet under - en liten sneak peek. Tenker å lage et innlegg med oppskriften enten senere i kveld, eller i løpet av morgendagen. 

Klarer du å gjette hva vi laget? (det er kanskje ikke så vanskelig)

#hjemmelaget #lunsj #nam #sunnmat #gjetthva #balansertliv #godmat 

Sunnere hverdagsmiddag

11.06.2014 - Kosthold - 4 kommentarer

For en liten stund tilbake prøvde jeg ut Linda Stuhaug sin oppskrift på en litt sunnere versjon av lasagne med speltlopme og cottage cheese. Skal innrømme at jeg var ytterst skeptisk til at dette kom til å smake godt, men det er jo alltid gøy å prøve ut noe nytt. Skepsisen ble ikke noe bedre av at lasagne er livretten til min samboer - og etter hans mening burde man ikke tukle med lasagne! 
Men han lot seg omsider overtale - og til begges store overraskelse smakte lasagnen utrolig godt. Så godt at vi har fortsatt med denne versjonen av lasagne. Ikke minst metter den kjempegodt, men følelsen av å vite at den er sunnere enn vanlig lasagne med pasta letter litt på samvittigheten etter måltidet også ;) Denne lasagnen er faktisk så godt at du kan lage den som helgemiddag, og ikke kun brukes i hverdagen - er ikke det flott så vet ikke jeg.

Ingrediensene som må til for å lage denne fantastiske lasagnen - egentlig ikkje så fryktelig mange ingredienser.
Første lag med speltlomper klart, og "hvitsausen" står klar til å legges over kjøttsausen. 


Lasagnen, rykende varm og rett fra ovnen - ser den ikke god ut vel? 

Sunnere helgemiddag

31.05.2014 - Kosthold - 2 kommentarer

Under ser du ingrediensene til forrige helgs litt sunnere helgemiddag. 

Klarer du å se hva jeg stelte i stand sist helg? :) 

#sunn #mat #helg #middag #sunneremat #nam #trening #kosthold #sunnere #god #helgemiddag #weekend 

hits