balansertliv.blogg.no

Kategori: Hverdagslivet

Ferie og instagram

29.06.2014 - Hverdagslivet - 1 kommentar

I morgen kveld drar jeg på ferie, og tar ikke med meg pc og dermed vil mulighetene for blogginnlegg bli ganske så redusert. Jeg har heller ikke laget ferdig noen som kan publiseres mens jeg er på ferie. Skulle dere ha lyst til å alikevel følge med på hva jeg holder på med, så er dere hjertelig velkomne til å følge meg på instragram-kontoen min :) (@perkve) 
Der er det større sannsynlighet for at dere vil kunne følge med på og se hva jeg gjør på mens jeg er på ferie i og med at mobilen blir med over alt ;)

Det har også vært lite med oppdateringer de siste dagene, da jeg har hatt mye fokus på å være med venner, gjøre alt klart før avreise og nyte det faktum at solen endelig har tittet frem mellom skyene. Dermed blir bloggingen litt nedprioritert. Håper derimot at dere gjerne følger meg på instagram dersom dere er hungrige på mer ;D

Ønsker alle en god sommerferie! Jeg skal iallefall nyte min ;)

#ferie #sommer #london #spania #instagram #blogging #fokus #prioriteringer #sol #ferielivet #avreise 

Klar for storby og syden

27.06.2014 - Hverdagslivet - 4 kommentarer

God dag, god dag! 

 
Torrevieja, Spania 

 
Big Ben, London, England
(Bilder hentet fra nett)

Nå har jeg hatt ferie nesten 2 uker allerede, men jeg merker at NÅ begynner jeg virkelig å bli klar for den planlagte storbyferien som går over i en sydenferie.
Vi skal nemlig først reise til London i 3 dager før vi reiser videre derfra til Spania - hvor mine besteforeldre har hus. Åh, som vi gleder oss!
Var i tillegg på shopping i går, og kjøpte inn litt å lese på, et hoppetau til trening og noen nye topper og et skjørt. Kan jo ikke kjøpe så alt for mye nå, shopping blir det jo garantert mye av i London :)

Jeg har tidligere vært i London på klassetur (10.), men det begynner å bli en del år siden nå... Vi har planlagt å dra på musikal og besøke Big Ben og Buckhingam Palace og selvfølgelig også London Eye. Dette blir bra! Merker jeg blir skikkelig giret på å reise bare av å skrive på dette innlegget. Heldigvis bare noen få dager igjen nå ;) 

Spania bruker vi som regel å dra til, i og med at familien har hus der, så der vil det bli avslapping ved bassenget, soling på stranden og kanskje leier vi tennisbanen for en liten tid også. Ellers vil det jo bli shopping både på markeder og kjøpesentrene der og forhåpentligvis roadtrip.

Har du vært i London før? Hvilke attraksjoner var du innom? Skal du også på sydenferie? 

#storby #ferie #syden #sommer #sol #garanti #gøy #stranda #trening #tennis #moro #basseng #vann #bading #shopping #markeder #london #spania #oxfordstreet #torrevieja #

Glømsk handywoman

26.06.2014 - Hverdagslivet - 1 kommentar

God dagen alle sammen! 
De siste dagene mens det har vært fint vær har jeg brukt på å male stolpene under verandaen her hjemme, og det er egentlig ganske greit å ha noe å gjøre på mens jeg har ferie her på Sunnmøre før vi tar fatt på storbyferie kombindert med sydenferie. Og etter en uke med regn siden jeg kom hjem har solens tilstedeværelse gjort underverker for gresset på plena, så det var nødt å klippes! Og hvem andre en frøken handywoman skal ta seg av jobben? Klippingen begynte noe tungt, da jeg ikke var klar over at fremhjula på gressklipperen kunne gå av seg selv ved å trykke på en liten knapp... Dette fant jeg først ut av da jeg hadde kommet halvveis i klippingen!  Men, men, jeg ser på det som en liten ekstra treningsøkt - for det var virkelig tungt! Holdt på å gi opp rett før jeg oppdaget knappen - lifesaver! 

Glømte å ta bilde mens jeg holdt på med gresset, så det ble på grusen i stedet for. No worries, jeg brukte ikke gressklipperen på grusen ;) 

Dette forklarer siste del av overskriften, men ikke første: glemskhet. 
Jeg har jo som sagt reist til Sunnmøre på ferie, men glømte å stoppe posten før jeg dro (og det er nå nesten to uker siden!), så det står på agendaen for i dag. Blir tross alt vekke i 3 uker til, minst, så da er det lurt å føre damage control så fort som mulig. Ikke det at jeg tror postkassen renner over av post dedikert til meg, men det er aldri godt å vite ;) Jeg kan iallefall forhindre at den blir fullere enn hva den er nå ved å stoppe posten midlertidig til jeg kommer tilbake til Trondheim igjen.

Er du også litt glømst av deg av og til? Eller er det bare meg? :P

#glømsk #handywoman #trening #gressklipper #plen #sommer #sol #styrketrening #sliten #overkropp #etstegnærmeresommerkroppen2k14 #posten #stopp #sunnmøre #ålesund #trondheim #ferie #storby #syden  

3 for 1

25.06.2014 - Hverdagslivet - 8 kommentarer

I dag føler jeg dagen har vært veldig effektiv - har malt store deler av stolpene under verandaen, og la meg si deg, det er tungt arbeid! En armøkt i seg selv. I tillegg har jeg fått min daglige dose med musikk. Musikk på høytalere mens jeg maler og trener armene er slett ikke å forakte. Og hva er vel bedre enn å gjøre 3 i 1? Får jo masse med tid til å finne på andre ting - som å sitte inne og chille foran TVen :P 


Ble ikke bare verandaen som fikk ny maling, malermester nivå 1 her - heldigvis var det vannbasert maling som delvis går av med såpe og vann ;) 

Liker du også å gjøre flere ting i samme slengen? Kanskje maler du også på husets fasade? 

#malermester #maling #hus #trening #musikk #sol #opphold #bommalitt #3for1 #dagens #gjøremål #snart #ferdig #etstrøktil 

Topp 10 blogger + en ekstra en

25.06.2014 - Hverdagslivet - 4 kommentarer

For noen dager siden laget jeg et innlegg om de 3 beste bloggene som jeg følger HER. Men på forespørsel fra dere og fordi jeg leser mange nok blogger, legger jeg ut en topp 10 liste også. 
Bortsett fra de topp 3 bloggene, kommer alle disse bloggene i tilfeldig rekkefølge og jeg er innom de fleste av disse stort sett hver eneste dag.

De første tre bloggene blir jo de samme som i forrige innlegg, men for de av dere som kanskje ikke har lest dette innlegget, legger jeg de med i dette innlegget også. (Trykk på bloggnavnet for å bli sendt direkte til vedkommendes blogg)
 

1.   Kriweb 
Kristine Weber legger ofte ut inspirasjon og tips til sunne og gode middager, lunsjer og desserter som du kan lage. Jeg har prøvd mange av oppskriftene hennes, og blir like fornøyd hver gang. Hun har også laget to oppskriftbøker basert på proteinfull mat. Hun har også en søt liten katt som hun legger med noen bilder av innimellom.

2. LindaStuhaug
Linda Stuhaug legger ut de mest fantastiske oppskrifter - og mange av de går i sunnere alternativer til dessertet og søtsaker. Hvem kan vel ikke like sunnere alternativer som en kan nyte med god samvittighet, det enten det er hverdag eller helg. Hun legger også ut en del middagsoppskrifter. Ikke vær redd for noen av kombinasjonene, bare prøv en oppskrift du er skeptisk til, og la deg overraske over hvor godt det smaker! 

3. Fitnessnora
Nora Sivertsen Mathisen legger ut både tips når det kommer til et sunnere kosthold og alternative øvelser til treningen. Hun legger ut mye inspirasjon, og hun har nylig fått seg en hjerteknuser av en hund, Guapo, og selv blitt en utdannet personlig trener. I tillegg holder hun av og til treningskonkurranser hvor du kan bli med og utfordre deg selv en uke sammen med Nora og mange av de som følger henne. Pågangsmotet og positiviteten til denne jenta er bare helt fantastisk, og bloggen hennes er det så absolutt verdt å ta seg en titt innom. 

4. Linnisfitness
 Linn Cecilie Tovås har deltatt i mange konkurranser, hun har en fantastisk kropp og legger stadig ut nye oppskrifter av god og sunn mat som er verdt å prøve ut. Hun legger også ut masse fine bilder og innimellom også en og annen treningsvideo/motivasjonvideo. Hun er også veldig glad i Pepsi Max, men hvem er vel ikke det? 

5. Bakekona
 Navnet sier der ganske mye om hva denne bloggen handler om. Her kommer det masse oppfinnsomme oppskrifter på sunn og god mat i form av middager, lunjer, frokoster og sunne desserter. Her er det mye inspirasjon og hente. Hvor hun tar disse oppskriftene fra er ikke godt å vite, men til tross for at noen av de kan virke helt banale og helt feil, så prøv de. Oppskriftene jeg har testet ut smaker alltid godt! 

6. Fitliving
 Bloggen til Maren Erdvik begynte jeg ganske nylig å følge, men hun har mye fornuftig å komme med. Hun har en flott og sprudlende personlighet og legger ut masse inpirerende bilder. Hun er stor fan av calisthenics som baserer seg på egenvektstrening med øvelser som f.eks human flag. Denne bloggen er det så absolutt verdt å ta en titt innom. 

7. Ingrids blogg
 Ingrid liker å være ute i skog og mark, og da tar hun med seg den søte hunden som hun har. I vinter sto hun mye på ski. Hun er en litt annen type treningsblogger og synes hun treffer meg veldig godt med bloggingen sin. Innimellom legger hun også ut oppskrifter og poster om nye produkter hun har testet ut fra nettstedet iHerb. 

8. Lovely Liller
 Kjære Liller legger ut massevis med oppskrifter, og det beste av alt er at mange av de er allergivennlige og ofte uten melk, egg og hvete.Hun har også blitt nominert til årets matblogg, så det er flere som mener at hun har noe fornuftig å komme med.

9. Dedication blog
 Kristine Økern legger ofte ut mange oppskrifter som jeg er veldig fristet til å prøve ut selv, men har desverre ikke laget så mange av de. Men de jeg har fått testet ut smaker bare helt fantastisk. I tillegg til å legge ut gode og sunne oppskrifter tar hun også opp andre aktuelle temaer, som for eksempel hvordan det kan være å slite med en spiseforstyrrelse. 

10. Julie Rafoss

Julie Rafoss kommer ofte med noen smarte tips og triks som du kan legge til i livskunnskapen din og bruke for videre motivasjon og drahjelp både når det kommer til trening og ellers i livet. Hun legger innimellom også ut noen videoer og lar deg få et innblikk i blant annet sin 90 dagers sukkerfrie periode og de oppturene/nedturene dette medbrakte. 

Dette var da mine topp 10 blogger som jeg til stadihet tar en titt innom for å se om de har postet noe nytt. Alle disse bloggene har en fast plass i bokmerkene mine, og det går nesten ikke en dag uten at jeg titter innom disse bloggene. De har så mye fornuftig å komme med, massevis av mat og inspirasjon til trening samt et og annet litt mer personlig innlegg også. Dette er alle fantastiske mennesker som nyter livet og gjør det beste ut av hva de har å jobbe med. Om du ikke er fast leser av noen av disse bloggene, håper jeg at dette innlegget har inspirert deg til å iallefall ta en titt innom deres blogger for å se om de er av interesse :) 

Så, helt på tampen må jeg bare legge til denne flotte bloggen! 

11. Solblirsterk
Den siste tiden (mens jeg selv har blogget) har jeg begynt å følge bloggen til solblirsterk. Hun jobber mot å kunne delta i konkurranser, og selv synes jeg det er veldig spennende å følge henne på reisen og se hva som må til,  hva som kreves og hvordan hun som person takler ulike oppturer og nedturer. Veldig spennende jente som sitter inne med masse kunnskap om trening og kosthold. 

 

Følger du noen av disse bloggene fast du også? Eller kanskje jeg klarte å gjøre deg til en fast leser av disse bloggene? 

#trening #kosthold #hverdagslivet #mat #sunnmat #glutenfri #melkefri #hvetefri #bloggere #topp10 #inspirasjon #fitsporation #balansertliv #eatclean #kriweb #fitnessnora #linnisfitness #solblirsterk #lindastuhaug #bakekona #lovelyliller #dedicationblog #julierafoss #fitliving 

Jordbærjakt

23.06.2014 - Hverdagslivet - 8 kommentarer

Ettersom de norske bærene har begynt å modne, men butikkene kun har stygge og dårlige norske bær, har vi tatt saken i egne hender og dratt ut på jorbærjakt. 
Her på sunnmøre finner du nemlig norges beste jordbær - og det er valldalbæra!
Disse er bare helt nydelige på smak, de er store og saftige og rødfargen er bare helt fantastisk.

Fra hvor vi bor tar det ca. 1 time i bil, men reisen er uten tvil verdt det når du får tak i bær av denne kvaliteten. Når man først drar, kan man like gjerne kjøpe litt også - 5 korger med jordbær. Vi reiste utover på lørdag, men allerede i går var de oppspist :( 
Hadde bare ferske bær kunnet holde seg så mye lengre...


ENDELIG fant vi noen som solgte bær langs veien! Bare se på disse nydelige bærene. De smakte helt himmelske. Den første korgen med jordbær ble fortært allerede på vei hjem. 1 time i bil, da klarer man ikke å holde fingrene unna.

Men, det blir jo litt dumt å reise til Valldal i ens ærend for å kjøpe jordbær, så da tok vi like gjerne turen innom Gubrandsdalsjuvet også, sammen med alle turistene. Vi tenkte også å ta turen mot trollstien, men når vi kom opp i høyden ble det så mye tåke. I tillegg regnet det og jo nærmere toppen vi kom, jo kaldere ble det. Det endte opp med at det kom nysnø (!) og dermed valgte vi å droppe trollstien... Titanic-feeling av å stå utpå kanten.

 

Hvor langt er du villig til å reise for å få tak i gode jordbær? Kjenner du til valldalbæra? Eller spiser du andre norske bær som kommer fra et spesielt sted i Norge?

#jorbæd #lykkepåjord #fersk #smak #rød #bær #fruktoggrønt #frukt #grønt #sommermat #balansertliv #mellommåltid #trening #kosthold #sunnerevalg #sunnerehverdagsvalg #valldal #valldalbær #bestebærinorge #gudbrandsjuvet #turist #turistforendag

 

Morgenstund har gull i munn

20.06.2014 - Hverdagslivet - 0 kommentarer

Jeg må innrømme at det er ganske deilig å være ferdig med eksamen, ha sommerferie og nå være tilbake på vakre sunnmøre igjen. 
Følelsen av å kunne sove ut og ikke være nødt å stille alarmen på grytidlig er rett og slett en helt fantastisk følelse. Men sove lenge gjør jeg aldri uansett, står som regel opp i 8-tiden uavhengig av når jeg går og legger meg.

Men, over til morgenstunden. Da jeg sto opp i dag tok jeg frem noen hjemmelagde rundstykker og varmet det opp i oven. Rundstykkene hadde mamma laget til jeg kom hjem på ferie. De er kjempegode, om ikke så fantastisk grove. Men alt skal ikke være 100% grovt hele tiden heller ;)  Så, sammen med brunost, hvitost og et glass melk, satte jeg meg ned i sofaen og koste meg med denne hærlige frokosten sammen med et par iForm blader. Selv om solen glimrer med sitt fravær, så må man prøve å nyte ferien som best mulig og heller krysse fingrene for at sommersolen snart dukker opp igjen. 

Tidligere postet jeg et innlegg hvor jeg hadde kjøpt meg et blad fra Det Nye Shape Up og vurderte å kjøpe et abonnement på dette bladet i bursdagspresang til meg selv. Nå når jeg har lest et av det to iForm bladene er jeg derimot blitt usikker på hvilket blad jeg skal velge. Jeg synes begge bladene er gode magasiner, og kan tilby det jeg ønsker av både inspirasjon, artikler og annet. Så jeg spør igjen,

Har du lest iForm og Shape Up?  Eventuelt leser du andre sportsblader som du kan anbefale? 

#morgenstund #morgen #regn #inne #rolig #avslappet #rundtsykker #hjemmelaget #gresskarfrø #frokost #blad #magasin #shapeup #iform #todelt #vanskeligvalg #usikker #trening #sport #livsstil #sunnhet 

Trening i sommerferien

18.06.2014 - Hverdagslivet - 5 kommentarer

Nå når jeg har reist hjem til Ålesund, er det ikke like enkelt å hive på seg sko og treningstøy og gå i 2 min opp til treningssenteret. Her hjemme bor vi nemlig "på landet" hvor nærmeste butikk og treningssenter ligger 10 minutter unna med bil (tidligere lå nærmeste treningssenter 30min unna med bil). Jeg merker at tanken på å ikke kunne trene styrketrening i sommerferien bekymrer meg litt, men håper at jeg skal klare å iallefall trene litt kondisjon til tross for at styrketreningen mest sannsynlig må utebli. 

Og det er ikke bare, bare å komme seg på treningsssenteret her hjemme heller. Ikke har jeg medlemskap, og ikke vil jeg betale for medlemskap i 2mnd når jeg kun er hjemme i to uker før vi drar videre til varmere strøk.

Så, jeg er med andre ord nødt å bli kreativ. Og ettersom jeg jobber med å prøve å klare egenvektstrening, er jo dette noe jeg kan prøve å opprettholde mens jeg er på ferie, skulle jeg ikke klare å få noe fremgang. Klarer jeg å holde på formen, eller forhindre for stort tilbakefall, vil det være mye enklere å komme skikkelig i gang igjen med styrketrening til høsten igjen. Men før det blir høst, må jeg, som sikkert mange flere, mostå og prøve å komme meg forbi mange hinder. Da snakker jeg om mathinder, late dager i solen og det ukjente og uvanlige mattilbudet i utlandet. 
For å prøve å klare å komme meg gjennom sommerferien uten å spise med alt for stor, planlegger jeg å få til noen kondisjonsøkter i løpet av ferien, da helst en økt annenhver dag. Ettersom huset i Spania har umiddelbar nærhet til både tennisbane og svømmebasseng, vil disse to forhåpentligvis bli brukt flittig, men planlegger også å dra på tidlige joggeturer om morgenen før solen kommer seg alt for langt opp på himmelen og steker alt som beveger på seg. Tenker da hovedsaklig på intervaller, slik at økten blir intensiv og kort - og resten av dagen kan nytes i solen med god samvittighet.I sommerferien blir det fort late dager foran PCen/TVen hvor søtsuget fort melder seg. Da er det vanskelig å motstå, spesielt om en har noe liggende på bordet eller i godteskapet. 

Jeg planlegger også å si fra til de jeg reiser sammen med, at jeg ikke har lyst å spise for mye usunt, og vil da be de om å hjelpe meg med å holde målet mitt. Er det kun jeg som kjenner til målene jeg har med sommerferien, er det så mye enklere å takke ja til noe man kanskje ikke burde takke ja til - som et kakestykke, en is i varmen eller et ekstra glass med brus eller alkohol. Og jeg håper virkelig at min familie respekterer ønskene mine og hjelper med med å oppnå mine ønsker, og det tror jeg ikke vil bli noe problem heller. 

På restaurant i utlandet er maten ofte billig (litt avhengig av hvor du reiser), og posjonene ofte store, da er det lett å spise i det uendelige og kaloriene du får i deg bare øker og øker. Derfor kan det være lurt å be familimedlemmer om hjelp og prøve å legge inn noen små treningsøkter i løpet av ferien. 

Kjenner du deg igjen? Synes du det er vanskelig å spise sunt og opprettholde treningen i sommeren? Hva gjør du for å holde treningsmotivasjonen oppe? Har du noen tips/øvelser som du kan anbefale meg også, kanskje? 

#trening #kosthold #sommerferie #uvaner #fetmat #hurtigmat #restaurant #utlandet #matvarer #matvaner #stykretrening #kondisjonstrening #intervaller #burger #godteri #is #sjokolade #fett

Ut på tur

17.06.2014 - Hverdagslivet - 4 kommentarer

Dagene jeg har vært hjemme har jeg tatt ting veldig med ro og bare nyter følelsen av å ikkje ha noe spesielt som må gjøres, leses eller fikses for en gangs skyld. Det har heller ikke blitt mye trening på meg, bortsett fra en liten fjelltur i nærområdet hvor jeg ble infisert av flott - ekle små kryp de altså! 

Har derimot vært på en liten luftetur med vår belgiske fårehund. Været er ikke helt på topp heller, og vinden som er her langs kysten har jeg ikke akkurat savnet i storbyen. Det blir så fort surt å oppholde seg ute når det blåser kaldt. Men jeg krysser fingrene for at været skal bli bedre og at solen vil skinne litt for meg slik at jeg kan få lagt et lite grunnlag innen sydenferien som er om bare to uker - nærmer seg med stormskritt nå :D 


Dette er bokstavelig talt rett utenfor oppkjørselen hjemme - nydelig utsikt og naustet rett nedenfor hvor vi nyter late sommerdager med stekende sol - desverre har det vært lite av disse siden jeg kom hjem igjen. 

Gikk en liten tur bortover i nabolaget og stoppet opp med et gammelt naust. Kairo tror jeg må ha oppdaget en fisk i vannet. 

Slenger med noen bilder av de norske jordbærene jeg spiste etter jobb før vi reiste. Store, nydelige, smakfulle og saftige jordbær. Og det beste av alt, de var NORSKE

Bare se på størrelsen av dette jorbæret.

Monster-jordbær.

Bor du i nærheten av sjøen eller fjellet? 

#luftetur #hund #dyr #tervuren #belgisk #fårehund #trening #sommer #sjø #naust #hav #jordbær #norsk #balansertliv #sommermat

hits