balansertliv.blogg.no

Kategori: Blogg

Dette var jo litt gøy da

20.06.2014 - Blogg - 2 kommentarer

Jeg sjekker innimellom nye innlegg som ligger på framsiden av blogg.no, men når det er lite nytt som legges ut så sjekker jeg av og til topplistene og innlegg fra hovedsaklig Ålesund og Trondheim. Dette gjorde jeg også i dag, da jeg følte for å lese andre blogger. Da jeg gikk inn på topplisten fra Ålesund, oppdaget jeg imidlertid noe merkelig. Min blogg lå blant topp 25! Dette hadde jeg aldri trodd - det var jo litt gøy da. Men blir vel ikke liggende der mer enn i dag tenker jeg :P 
Uansett, litt artig og spennende å få mine "15 minutes of fame" - fikk iallefall humøret til å stige littebitt ;)


Her er forresten beviset - jeg lyver ikke altså :) 

Bruker du også å sjekke topplistene for å finne andre blogger enn de som ligger på fremsiden av blogg.no?

 #topplisten #ålesund #gøy #humørspreder #gladnyhet #morsamt #spennende #15minutes #fame #kjendis #kjendisblogger #trening #kosthold #livsstil #sunnereliv #balansertliv

Isolasjon

16.06.2014 - Blogg - 0 kommentarer

Halloen! 
Som dere kan se fra det tidligere innlegget mitt, så har jeg fått ferie og har kommet meg hjem igjen til Ålesund for sommeren.
Derimot var det ikke internett tilgjengelig da jeg kom hjem. Med en gang en ikke har tilgang til nett kan en fort føle seg litt isolert og få følelsen av å leve i en liten boble. Heldigvis var nettproblemene over da jeg sto opp i dag tidlig.

I går kveld ble den en litt sen og spontant tur opp på fjellet like i nærheten av hvor jeg bor her hjemme, og til tross for en tung start klarte både jeg og pappa å komme oss opp og ned med ny personlig rekord! :D Kjempefornøyd, men jeg hadde aldri i livet klart det uten litt drahjelp fra min firbente venn Kairo. Det hjelper med andre ord på å ha firbente vesner med seg på tur, såfremt det er en hund og ikke en katt ;) 
Ellers i dag har jeg kjørt rundt på lillesøster og sett sesongavslutningen av Game of Thrones sammen med en vennegjeng jeg ikke har sett på lenge. Alltid like koselig å se de igjen. Uansett hvor lenge vi er vekke fra hverandre, er det akkurat som om vi så hverandre i går, det til tross for at det er mange måneder siden sist vi var sammen. 

Har du tatt deg ferie? Bruker du også en firbent liten venn når du er ute og går fjellturer?

#trening #nett #ingen #internett #ferie #sommer #kos #varme #digg #hjemme #ålesund #gameofthrones #hund #katt #firbent #venn #fjelltur #kveldskos #aktivferie #aktiv #rekord  

Hjemreise og norske jordbær

14.06.2014 - Blogg - 2 kommentarer

De siste dagene har vært travle, med mange gjøremål og en del jobbing før jeg nå endelig kan ta ferie. 
Planen var egentlig å ta bussen på mandag, men så viser det seg av min samboers søster kommer en tur oppover og tilba oss å sitte på ned igjen - noe vi med glede gjør :)

Så, etter en lang dag på jobb, driver jeg nå å pakker mens jeg prøver å nyte det fine været  som atter er kommet til Trondheim. 


 Masse klær som skal pakkes - blir jo nærmere 5 uker ferie på meg! Og treningsklærne blir så absolutt med på ferie ;) 

Nå skal jeg pakke litt mer, før jeg tar en tur innom butikken og handler inn til morgendagens biltur. Når jeg endelig er ferdig å pakke, skal jeg sette meg ned i sofane og virkelig kose meg med herlige, smakfulle og saftige NORSKE jordbær som jeg kjøpte like etter jobb i dag. Grunnet det fine været som kom tidlig i år, har nemlig de norske bærene blitt modne. 

Tar du med deg treningstøyet på ferie? Har du også fått kloa i norske jordbær? 

#sommerferie #jordbær #norsk #hjemreise #søster #samboer #trening #treningstøy #aktivferie #aktiv #pakke #pakke #pakke #sommer #sol #finvær #glede 

Nytt utseende

28.05.2014 - Blogg - 4 kommentarer

Jeg var så heldig å snuble over bloggen til Anette Elvira her en gang i forrige uke hvor hun hadde laget et innlegg som omhandlet bloggdesign. Her viste hun frem noen av designene som hun hadde laget. Ettersom det stod i innlegget at hun elsket å lage design, så spurte jeg om ikke jeg kunne få et design laget slik at jeg kunne gjøre bloggen min litt mer personlig og stilren - og som den søte og snille personen hun er, så sa hun ja til en stakkars liten sjel, helt ny innenfor bloggverdenen. 
Dersom du liker designet Anette Elvira har laget til meg, kan du høre med henne om ikke hun kan fikse et design til deg også ;) Eventuelt kan du ta turen innom bloggen hennes og sjekke ut resten av protefolien hennes også - masse fint å finne der!

Jeg er veldig takknemmelig for både designet og Anette sin tålmodighet, og hun hjelper mer enn gjerne til dersom det er noe du lurer på. Og som ny har jeg hatt litt problemer med å få designet til å fungere, men med litt hjelp og forklaringer fra Anette har det endelig falt på plass slik det skal være.

Jeg kan ikke annet enn å spørre, hva synes dere om designet? Jeg er iallefall kjempefornøyd :D

#blogg #bloggdesign #design #gratisdesign #anetteelvira #superfornøyd #talent #treningsblogg #trening #kosthold #helse #interesse

Sporty lesestoff - anbefalinger?

25.05.2014 - Blogg - 13 kommentarer

Motviasjon for å lese til eksamen kommer godt med, og hva passer vel bedre enn å kjøpe noe sporty lesestoff? 
Jeg var innom butikken i går og da kjøpte jeg meg den nyeste utvagen av Det Nye Shape Up.
Har hatt lyst å abonnere på bladet en stund, men tenker at dersom jeg er heldig så dukker det kanskje et abonnement opp i en av bursdagsgavene mine?  Det er nemlig ikke så lenge  til jeg har bursdag - vanligvis bruker bursdagen min alltid å være midt i eksamensperioden, men ikke i år! I år er jeg faktisk ferdig med eksamen hele to dager før bursdagen min. I tillegg får jeg besøk av mamma samme dag som blir værende fram til helgen - lykke! 
 Men, det kan jo være greit å vite hva en skal abonnere på - for får jeg ikke et abonnement i gave, så kjøper jeg det nok som en liten gave til meg selv. Synes månedens utgave var veldig interessant og inspirerende, og jeg håper dette er noe hvert blad kan tilby. 


Jeg har derimot bare sett i Shape Up, og vet derfor ikke om det finnes andre, og kanskje bedre, magasiner i butikkhyllene som jeg burde ta med i vurderingen. Derfor lurer jeg på om du har et blad du liker å lese og som du kan anbefale? 

#lesestoff #magasin #sporty #trening #livsstil #blad #helårskroppen #lesing #motivasjon #anbefaling #shapeup

En etterlengtet treningsøkt

23.05.2014 - Blogg - 4 kommentarer

Den siste tiden har det blitt veldig lite trening på meg. I hovedsak skyldes dette at eksamen tar opp veldig mye tid om dagen. 
Derimot ble jeg ferdig med første eksamen i dag og har en uke til neste. Derfor bruker jeg kvelden på å slappe av og nyte det faktum at jeg endelig har kommet igang med eksamenene mine.
Dagens økt var en armøkt avsluttet med et halvintervall.


Superfornøyd med dagens gjennomførte treningsøkt. 

Det var utrolig deilig å endelig få trent styrke igjen (over en uke siden sist styrkeøkt), og det kjennes godt i armene for å si det sånn, men det er slik det skal være. Deilig å kjenne at en har utfordret seg selv. 
I skrivende stund smaker jeg på noen av de nye proteinbarene som kom i posten (innlegg om dette kommer på et senere tidspunkt).

Har du trent i dag? Hva har du i tilfellet trent (overkropp, underkropp, helkropp)?#trening #styrketrening #protein #proteinbar #deiligfølelse #eksamen #slappeav #fredag #kveld #trondheim  


 

Champagne-frokost

21.05.2014 - Blogg - 12 kommentarer

Det begynner å bli noen dager siden 17.mai nå, men dagene har vært travle og kroppen sliten - derfor har jeg utsatt å legge ut bilder fra 17.mai frem til nå, men her kommer de! :)
Alle bildene er tatt av meg med Canon EOS 60D.

Den nydelige pavlovakaken som jeg bakte til frokosten.


Detaljbilde av kakepynten.


Hele gjengen samlet og klare for masse god mat og champagne til frokost - ikke hverdagskost for studenter akkurat.


Bilde av all maten som ble servert. Blir fort mye god mat når alle tar med seg litt hver :)


En nydelig osteiskake som en kompis tok med. Måtte også kjøpe inn og prøve ut den nye nonstop-versjonen som var kommet ut i norges fantastiske farger - nonstop er nonstop og smaker utrolig godt uansett ! (bortsett fra melkesjokolade-nonstopen) 


Enda et bilde av pavlovaen - stolt må skjønne, synes pynten ble så fin.


Hva er vel en champagne-frokost uten champagne? Glade for å kunne fylle på glasset så tidlig på en lørdagsmorgen. 

Hadde du også en fin 17.mai-feiring? 

 

#mai #feiring #champagne #fest #frokost #champagnefrokost #alkohol #kake #hjemmelaget #bakst #godis #godteri #moro #venner #eksamensperioden #pause #is #tog #trondheim #studentlivet #frukt #bær #sjokolade #nonstop

 

 

Motivasjon i form av karbohydrater

21.05.2014 - Blogg - 0 kommentarerNår man leser er det viktig at hodet henger med - og litt sukker kan hjelpe på dersom blodsukkeret begynner å bli lavt, motivasjonen holder på å forsvinne og man fokuserer mer på å lage fine tegninger enn det en heller burde gjøre, som å lese til eksamen. 
Første eksamen nærmer seg med stormskritt, og jeg merker at jeg kunne trengt mye mer tid før for å bli helt klar - men jeg får prøve å gjøre det beste ut av det jeg har klart å suge til med av kunnskap så langt. Det er tross alt tid igjen både i dag og i morgen til å få lest litt mer.
 Min første av tre eksamener er som sagt om to dager - fredag 23. mai. Og det skal bli deilig å endelig komme igang etter måneder med lesing med en intensitet som har tatt seg opp de siste ukene. 

Har du mange eksamener igjen? Hva gjør du for å motivere deg selv til å lese videre?

#eksamen #lesing #biologi #sjokolade #nam #godteri #smågodt #motivasjon #lei #usunn #mat #fokus #tegninger #skriving #pc  

Hverdagslykke

20.05.2014 - Blogg - 4 kommentarer

I travle tider som eksamensperioden er det viktig å passe på at en gjør litt ekstra ut av det som ellers fort kan bli alt for lange og monotone dager med sittestillende lesing og skriving inne mens det er knallfint vær ute.

 
Derfor har jeg bestilt meg et utvalg questbarer fra gymgrossisten ettersom jeg ble tipset om at de nå har begynt å selge både hele pakker med questbarer i tillegg til enkeltbarer. Dette er en god mulighet til å kjøpe inn ulike questbarer med ulike smaker uten å måtte kjøpe en hel pakke som inneholder 12stk barer i en og samme smak. Er så dumt å ende opp med en hel pakke som du egentlig ikke syntes var noe god. Jeg endte opp med å kjøpe 8 nye smaker som jeg gleder med til å få smake på. Så nå venter jeg spent på at disse skal dukke opp i posten og motivere meg til å prioritere å trene litt nå i eksamensperioden også. Trening blir så mye kosligere når du vet at en questbar ligger hjemme, klar for å spises.

 

Spiser du questbarer etter trening? Hvilken smak synes du er den beste?

#trening #motivasjon #eksamen #lesing #questbar #proteinbar #proteiner #styrketrening #gymgrossisten #nettkjøp #spent #kannestenikkevente #nyesmaker #suntoggodt #sunnmat #mat  

Lange og tunge dager

20.05.2014 - Blogg - 4 kommentarer

Det er for meg, som mange andre, eksamensperiode. Og med dette kommer massevis av lesing i ulike fag, dårlige matvaner og nedprioritering av trening i frykt for å ikke ha lest nok til eksamen. 
Dette medfører svært monotone og langdryge dager, men jeg minner meg på at det bare er et par uker igjen så kan jeg virkelig slappe av og ta det med ro frem til høstens semester begynner på igjen.

For å gjøre eksamensperioden litt mindre monoton og kjedelig, så har jeg faktisk prøvd noe jeg har hatt lyst til å prøve en godt stund - nemlig speltlompe-pizza. Lagde en med skinke og en med pepperoni, det ble utrolig godt!


Hva gjør du for å muntre opp eksamensperioden? :)

 

#eksamen #eksamensperiode #snartferdig #trening #mat #sunn #kosthold #speltlompe #pizza #hjemmelaget 
 

Frisk 17.mai kake

17.05.2014 - Blogg - 10 kommentarer

På frokosten i dag sto jeg for en av de to kakene som ble servert, og på etterspørsel fra mine venninner ble det laget en pavlova - virkelig en god kake, ikke rart at det alltid er denne som popper opp i hodet på folk når jeg spør hvilken kake de vil ha. Pavlova er jo den perfekte sommer- og 17.mai-kaken - frisk, litt syrlig og herlig. 
Frokosten ble med andre ord vellykket. Ble alt for mye mat, som vanlig! Men bedre med litt for mye enn for lite -er du ikke enig?
Når bærer det av sted for å lage middag før jeg graver meg ned i pensumbøker for et par timer - ikke lenge til eksamen nå!
Slenger også med et bilde av kaken for å vise hvordan den så ut :)Bakte du kake til 17.mai? Eventuelt hvilken kake bakte du? 

#kake #hjemmelaget #pavlova #bake #søttoggodt #husmor #bær #jordbær #bringebær #blåbær #frisk #smak #17.mai #frokost #bunad #morro #glede #venner 
 

Tiden flyr...

16.05.2014 - Blogg - 6 kommentarer

Tiden i dag har bare flydd av gårde, men det er egentlig ganske deilig med tanke på at jeg bruker tiden på eksamenslesing. Nå har jeg derimot tatt lesefri og heller ryddet litt i leiligheten. Jeg skal være vert for 17.mai-frokost i morgen, og da kan det være greit at leiligheten ser presentabel ut for gjestene. 
Når blir det en rask middag og litt mer rydding, før det bærer av gårde på jobb. Legger ved et bilde av 17mai-pynten jeg har fikset. Var på butikken i går og så etter rød og blå konditorfarge, men fant kun rød. Så det spørs om ikke resten av pynten som jeg var tenkt å lage får la vente på seg til neste år. 

Vet du hvor det selges blå konditorfarge?

 

#tid #stresset #jobb #arbeid #sliten #eksamen #lesing #pynt #interiør #lys #rødthvittogblått #konditorfarge #rydde #leilighet #besøk #frokost #gjester #snarthelg 

17.mai forberedelser

15.05.2014 - Blogg - 2 kommentarer

Hei!
I dag har mesteparten av tiden blitt brukt på eksamenslesing, men ettersom jeg har vært så flink å lese i dag, tenker jeg at jeg kan unne meg litt lesefri resten av kvelden og heller konsentrere meg litt om 17.mai forberedelsene og trening. 

Noen vil kanskje si at jeg er litt tidlig ute og planlegge, men ettersom hele morgendagen går vekk på grunn av eksamenslesning om morgenen og jobb på kvelden, så må en planlegge i god tid. Startet faktisk allerede i går med å lage pavlovakaken som jeg skal servere i 17.mai-frokosten! 

      

Her ser dere bunadsskjorten henge så fint fremme - skal jeg huske å stryke den innen det er for sent må den være innen rekkevidde av synet slik at jeg ikke glømmer å stryke den. 

Her ser dere også pyntefatet med lys og pynt i kjempefine farger. I dag har vi ikke hatt særlig fint vær. Det har vært overskyet og regnet, men håper det kan regne fra seg nå slik at finværet er tilbake igjen til lørdag. 

På bildet med bunadsskjorten kan du også se et bånd i vår nasjons farger. Kjøpte dette med tanke på å pynte håret med, men klarer ikke å bestemme meg for hvordan jeg vil ha håret...

Vet du hvilken hårfrisyre du skal ha på 17.mai?  

 

#nasjonaldag #pynt #interiør #bunad #eksamen #trening #flinkpike #frokost #trondheim #rødthvittogblått #nasjonaldrakt

 

En ny verden

14.05.2014 - Blogg - 2 kommentarer

Hei!

Har tidligere hatt blogger, men ikke klart å holde på motivasjonen til å blogge videre. 
Prøver på nytt, og denne gangen med ny inspirasjon i en nylig oppdaget interesse - nemlig trening, og da nærmere bestemt styrketrening.
Det vil mest sannsynlig også komme innlegg om andre av mine interesser, men ønsker i all hovedsak at dette skal være en treningsblogg.

Kanskje ikke helt tilfeldig at jeg kom på denne ideen midt i eksamensperioden.

Finner du også på mye sprell i eksamensperioden bare for å slippe å måtte lese? 

hits