Balansertliv.blogg.no

Amerikanske pannekaker - oppskrift

22.06.2014 - Kosthold - 6 kommentarer

Jeg la ut en liten teaser tidligere i dag på noen amerikanske pannekaker som jeg og min søster laget til lunsj på fredag, og som lovet, legger jeg nå ut oppskriften og et par ekstra bilder som jeg håper fristere dere til å prøve ut oppskriften :) 
Hadde skikkelig carvings på amerikanske pannekaker, og det helt uten grunn. Har faktisk ikke spist pannekaker siden jeg var i USA i 2011! (begynner visst å bli noen år siden det!).

Så, da bestemte vi oss for å lage en god lunsj og kose oss med pannekaker i american style ;)

Oppskriften er uten mange ingredienser, og veldig lett å lage. Eneste ulempen er at du må vente i 15min på at røren skal sette seg, svelle og få riktig konsistens før du kan begynne å steke de i pannen. Det du trenger er:

  • 50g smør
  • 2,5 dl lettmelk
  • 2 egg
  • 3 dl hvetemel (vi brukte 1,5dl hvetemel + 1,5dl sammalt hvete)
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt 
  • 1 ss sukker

Smelt først smøret og hell den i lunken melk (slik at smøret ikke stivner igjen). Visp så i eggene før du blander alt det tørre og har det i væsken og rører godt om til en jevn og glatt røre. Deretter må du la røren få stå i kjøleskap i 15 minutter for å få riktig konsistens før du kan begynne å steke pannekakene. Lag pannekaker i ønsket størrelse, men husk at amerikanske pannekaker gjerne er litt mindre og tykkere i konsistens enn vanlige middagspannekaker. De ser mer ut som sveler/lapper. Når det begynner å komme bobler på toppen av røren du helte i pannen, er det på tide å snu pannekaken. Har du hatt riktig varme på stekeplaten burde du ha en fin og gyllen farge som viser seg når pannekaken snus for å steke på den andre siden. 

Pannekakene smakte egentlig mer som vaffler eller sveler enn som pannekaker, så derfor tok vi frem syltetøy, rømme og brunost som vi hadde på de fremfor blåbærsylte og sukker. 


En nærmere titt på pannekake stabelen.Den lille pannekaken (siste rest av røren som ble stekt) smakte helt fantastisk sammen med litt rømme og bringebærsyltetøy til. 


Hva er vel en pannekake (les: vaffel/svele) uten brunost? Og da skal det være ordentlig brunost også - Gudbrandsdalsosten til TINE. 

Klarte jeg å friste med oppskrift og bilder av pannekaker? Er flere innlegg med oppskrifter som dette interessant? (da tenker jeg både lunjs/frokost/kveldsmåltider og middager. Kanskje til og med desserter innimellom ;)  Disse var iallefall kjempegode, og passer godt som kvelds på en søndag kveld som i dag. Ha en fin kveld videre og nyt resten av det lille som er igjen av helgen! 

#amerikansk #pannekaker #smaker #sveler #vaffel #kosthold #oppskrift #brunost #bringebær #sylte #rømme #bær #frukt #lunsjtips #mattips #inspirasjon #matglede 

5 kommentarer

Postet av: Ann-Kristin

Ååh, pannekaker er jo så godt! Det må jeg lage snart :D

Dato: 22.06.2014 Tid: 19:23 URL: http://myglobalstyles.wordpress.com/

Postet av: livjudit

Så herlig mulig det er dette som skal bli kveldskosen her i huset! Takk for oppskriften forresten :)

Dato: 22.06.2014 Tid: 19:34 URL: http://livjudit.blogg.no

Postet av: balansertliv

Ann: Ja, pannekaker smaker kjempegodt. Og passer perfekt både til frokost, lunsj og kvelds. Greit å lage dersom en er lei av annen mat eller er lite oppfinnsom en dag;)

Dato: 22.06.2014 Tid: 22:11 URL: http://balansertliv.blogg.no/

Postet av: balansertliv

livjudit: Hihi, så gøy å høre! :) Håper det smaker like godt som det gjorde her i huset!
Bare hyggelig, skal prøve å legge ut ulike oppskrifter ved jevne mellomrom.

Dato: 22.06.2014 Tid: 22:12 URL: http://balansertliv.blogg.no/

Postet av: tonje marie

De så kjempegode ut!

Dato: 03.08.2014 Tid: 21:02 URL: http://tmaalesund.wordpress.com

Postet av: balansertliv

tonje marie: Tusen takk! De smakte veldig godt også :)

Dato: 24.08.2014 Tid: 16:53 URL: http://balansertliv.blogg.no/

Skriv en ny kommentarhits